Çalışan Motivasyonunu Arttırmanın En İyi Yolu: Anketler

calisan_anketleri

İş dünyasının değişen ve dönüşen yapısı çalışanların motivasyonunu arttırmada yenilikçi yöntemler kullanmayı gerekli kılar. Bu çerçevede tercih edeceğiniz anketlerin dikkatli bir şekilde hazırlanmış olması önem kazanır. Verimliliği arttıran ve bağlılığı önemli derecede iyi noktaya taşıyan çalışan anketleri konusunda PES Survey ile profesyonel iş birliği yapabilirsiniz. Çalışan bağlılığı anketi, çalışan memnuniyeti anketi ve daha pek çok seçenek ile çalışanlarınıza yönelik süreçleri yönetebilirsiniz. Beklentilerinize en iyi şekilde cevap verecek süreçlere dair size sunduğumuz ip uçlarını da dikkate almalısınız.

Çalışan Anketleri Neden Tercih Edilmelidir?

İş kültürü oluşturmak ve çalışanların iş yeri bağlılığını önemli ölçüde etkilemek maksadıyla tercih edilen çalışan anketleri genel manada memnuniyeti sağlayan birer yöntemdir. Çalışanların şirket ile alakalı olumlu ve olumsuz geri dönüşlerini alarak daha başarılı adımlar atmaya olanak sağlayan bu anketler aynı zamanda doğru stratejiler belirleme konusunda da dikkat çeken alternatiflerdendir. Siz de iş yerinde bir kültür yaratmak ve bu kültür doğrultusunda çalışanların daha motive olacağı bir sürece odaklanmak mı istiyorsunuz? O halde çalışan anketleri ile süreci yönetmeye başlamalısınız. Profesyonel bir ekip tarafından ele alınacak çalışmalar çerçevesinde ihtiyacınız olanı belirleyebilecek ve harekete geçeceksiniz.

Anketler Çalışan Motivasyonunu Nasıl Etkiler?

Çalışanların motive olduğu ve iş ortamına bağlı kaldığı bir süreç her anlamda iş yeri açısından avantaj anlamına gelir. Ancak çalışanların anketler sayesinde motivasyonlarında nasıl bir değişim olduğunu da bilmek gerekir. Böylece anketlere daha makul bir şekilde yaklaşabilirsiniz. PES Survey olarak iş yerinde çalışanları doğru şekilde etkileyecek yaklaşımlar ortaya çıkaracak anketler hazırlamaya önem veriyoruz. Bunu yaparken de motivasyonu asla göz ardı etmiyoruz.

Organizasyonunuzun motivasyonunu ölçerek çalışanların kendilerini daha da bağlı hissedecekleri bir sürece adım atmalısınız. Çalışma koşullarının iyileşeceği, liderin çalışanlara daha doğru bir yaklaşım sergileyeceği, işe dair hakların iyileştirileceği ve daha esnek çalışma koşullarının sunulacağına inancı artan çalışanların daha yüksek motivasyonla hareket edecekleri açık. Siz de çalışan anketlerinin olumlu etkisini en iyi şekilde kullanın ve kusursuz bir sonuca ulaşın.

Çalışan Motivasyonunu Arttıran Anket Türleri Hangileridir?

Çalışan motivasyonunu arttıracak ve iş ortamında çok daha başarılı bir sonuç ortaya çıkaracak olan anketlerin doğru tercihi elde edilen sonucu da ciddi manada farklılaştırmaktadır. Bu bağlamda hangi anketin kullanılacağı, anketin sorularının hazırlanma süreci ve anket çözülürken nelere dikkat edileceği de dahil her detay titiz bir şekilde ele alınmalıdır. Özellikle de hangi anket çeşidinin çalışanlar üzerinde ne tür etkiler yarattığı konusu değerlendirilmek durumundadır.

Çalışan memnuniyeti anketleri tercih ediliyorsa iş ortamındaki genel memnuniyeti değerlendirmek mümkündür. Öte yandan motivasyon anketleri çalışanların işe dair motivasyonunu arttıran ve bu konuda faktörleri etkileyen bir seçenektir. Geri bildirim anketleri, çalışanlar ile üst yönetim arasında bir iletişim aracı olarak da kullanılabilmektedir. Bu yönüyle geri bildirim anketleri çok değerlidir. Son olarak çalışan bağlılığı anketi, çalışanların şirkete bağlılığını değerlendirmede büyük öneme sahiptir. Tüm bu anketler sayesinde size uygun bir sürece odaklanarak PES Survey sayesinde ayrıcalıkları elde edebilirsiniz. O halde vakit kaybetmeden sürece start vermeye ne dersiniz?

Motivasyon Anketlerinde Hangi Sorulara Yer Verilmektedir?

Çalışanların motivasyonunu arttıracak anketlerde kullanılan pek çok soru vardır. Ancak bu sorular arasında bazıları çok daha yoğun tercih edilmektedir. Çünkü bu sorular motivasyonu ölçtüğü gibi motivasyonu düşüren faktörleri belirleyerek de daha makul bir çerçeve çizmeyi sağlar. İşte motivasyon anketlerinde en sık kullanılan sorular;

  • İşinizde kendinizi ne derecede motive hissediyorsunuz?
  • Yöneticinizden aldığınız geri bildirimler gelişiminizi etkiliyor mu?
  • Şirketin sağladığı kariyer gelişim fırsatları sizi memnun ediyor mu?
  • İş yerinde daha motive olmak için geliştirmeler yapılması gereken konular nelerdir?

Yukarıdaki sorular çalışanların kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olur. Bu çerçevede siz de çalışan memnuniyeti anketleri düzenlemek istediğinizde bahse konu soruların ankette bulunduğundan emin olmalısınız.

Çalışan Motivasyonunu Arttıracak Anket Sonuçlarının Kullanılması

Anket sonuçlarından elde edilen verileri kullanarak başarılı stratejiler ortaya çıkarmak mümkündür. Bu bağlamda bir şirketin çalışan motivasyon anketleri ve diğer tüm anketlerden çıktıları kullanırken şu detayları dikkate alması önerilmektedir.

  • Çalışanların kendi seslerinin duyulduğuna emin olacakları bir ortam tesis etmek oldukça değerlidir. Bu da ancak bir geri bildirim kültürü oluşturmakla mümkün olacaktır. Anket sonuçlarına dayanan iyileştirici çalışmalar sayesinde motivasyonu ciddi manada arttırma şansına sahip olabileceksiniz.
  • Çalışma koşullarının esnek olmasına imkân sağlamanız her anlamda dikkat edilmesi gereken bir detaydır. Çünkü çalışanlar esnekliği gördüklerinde çalışma ortamında kendilerini daha rahat ve konforlu hisseder.
  • Çalışanların kendilerini geliştirebileceklerine dair bilinç ve inancı diri tutmaya önem göstermelisiniz. Çünkü şirkette kendine bir gelecek görmeyen çalışanların ilk refleksi iş değiştirme olmaktadır. Bu da bir şirket için oldukça riskli durumlar arasındadır.
  • Takdir ve ödüllendirme sisteminin çok önemli olduğunu göz ardı etmemelisiniz. Bu nedenle de çalışanlarınıza sık sık bu yönden yaklaşmalısınız. Sonuç karşısında siz de çok şaşıracaksınız.

Çalışan Motivasyonu İş Başarısına Nasıl Etki Eder?

Çalışanların motivasyonu ve iş başarısı arasında yapılan pek çok çalışma dikkate alındığında başarılı her şirkette çalışan motivasyonunun yüksek olduğu gözlemlenmektedir. Bu çerçevede çalışan anketleri çok hayati bir yere sahip olur. Siz de çalışanlarınızı daha da motive edecek onları daha mutlu edecek ve çalışan başarısını doğrudan etkileyecek bir etki ortaya çıkaracak yöntemler denemelisiniz. PES Survey olarak sunduğumuz profesyonel çözümler sayesinde başarılı bir sürece odaklanmanız mümkün. O halde doğru yaklaşımlar benimsemeye ve kaliteli bir hizmet almaya başlayın.

Merhaba, Performansınızı artıran, insan odaklı bir kurum kültürü için buradayız!