Çalışanların işe olan tutkularını ölçmek onların yaptığı işleri hangi seviyede amaç edindiğini, önem ve değer verdiğini tanımlamaktadır.
Dünyada yapılan bütün araştırmalar mutlu çalışanların daha bağlı, bağlı çalışanların da daha verimli olduğunu göstermektedir.
Çalışma hayatında yer almak isteyen her insan, eğitimi ve farklı alışkanlıkları doğrultusunda çalışacağı ortamı için beklentiler oluşturur.
Bir kurumda değişim çabalarının başarı ile sonuçlanması için, mevcut kurum kültürünü anlamak kritik öneme sahiptir.
Kurumlarda müşteriye sunulan ürünle birlikte veya üründen bağımsız olarak yapılan hizmetin de kaliteli olması gerekir.
Nabız anketleri uzun dönemi kapsayan diğer anket yöntemlerinden farklı olarak oldukça az sayıda sorudan oluşarak özel bir konuya odaklanır.
İnsan kaynakları yönetiminde çalışan beklentilerini yönetmek için kullanılan araştırmalar sadece bağlılık, memnuniyet boyutuyla sınırlı kalmamaktadır.
EFQM (European Foundation for Quality Management) Mükemmellik Modeli de kuruluşların yönetim kalitesini geliştirmek için çeşitli biçimlerde kullandığı pratik bir araçtır.
360° Geri Bildirim özellikle insan kaynakları yönetiminde belli dönemlerde uygulanan anketlerle desteklenen kariyer gelişim sürecinin önemli bir aşaması olarak kabul edilir.